Juhlakiertue 2017

Muistojen ilta

Jaakko Ryhänen, Seppo Hovi, Angelika Klas

Suomalaisten rakastamat legendat täyttivät loppuvuodesta 2016 pyöreitä vuosia ja päättivät yhteisesti juhlistaa merkkivuotta laajalla konserttikiertueella, joka myytiin hetkessä loppuun. Kiertue jatkuu yleisön toivomuksesta tänä vuonna.

    la, pyhäinpäivänä 4.11. klo 18
    Musiikkitalo, Helsinki

    su   5.11. klo 15
    Teatteri Provinssi, Salo

Muistojen ilta – Juhlakiertue 2017

Jaakko Ryhänen 70 v,  Seppo Hovi 70 v,  Pentti Lasanen 80 v

Jaakko Ryhänen, laulu

Angelika Klas, laulu

Pentti Lasanen, a.sax, klar., huilu

Pekka Sarmanto, basso

Seppo Hovi, piano, hanuri, tarinat

Suomalaisten rakastamat legendat täyttivät loppuvuodesta pyöreitä vuosia ja päättivät yhteisesti juhlistaa merkkivuotta llaajalla konserttikiertueella, joka myytiin hetkessä loppuun. Kiertue jatkuu yleisön toivomuksesta tänä keväänä ja päättyy Tukholmaan Konserttitaloon 2.4.2017. Kuin koristeeksi juhlakakun päälle kutsuttiin mukaan hurmaava sopraano Angelika Klas. Muistojen ilta – konserttiohjelmisto sisältää suomalaisten rakastamia ikivihreitä, klassisesta Merikannosta Malmsteniin ja Godzinskyyn. Seppo Hovi kokoaa konsertin leppoisella huumorilla ja antaa juonnoissaan oivallisen oppitunnin musiikin historian ihmeellisestä muuntuvuudesta.

 

Jaakko Ryhänen on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista bassoista. Kansainvälinen ura alkoi 1983 New Yorkin Metropolitanissa Kansallisoopperan vierailuesityksessä, jonka jälkeen hän on laulanut useita merkittäviä bassorooleja kaikissa maailman johtavissa oopperataloissa. Jaakko on esittänyt ja levyttänyt myös laulelma- ja viihdemusiikkia yhteistyössä pianisti-muusikko Seppo Hovin kanssa. Hänet on palkittu mm. Pro Finlandia-mitalilla ja Tampereen kaupungin kultaisella ansiomitalilla. ”On suuri ilo ja kunnia juhlia merkkivuotta näissä konserteissa” sanoo Jaakko Ryhänen ja kertoo esittävänsä mm. Ystävän laulun, Äänisen aallot, Mississippin, Kirpun jne.

Seppo Hovi on esiintynyt julkisuudessa nuoresta pojasta asti. Hän oli 9-vuotiaana pyytänyt isältään päästä soittotunneille ja hänelle tarjottiin viulua joka oli hänen isänsä soitin, mutta Seppo piti päänsä ilmoittaen haluavansa pianon. Siitä lähti muusikon ura, joka Sepon mukaan on taustoittanut kaikkea hänen tekemisiään. Hovi teki televisiolle musiikkiohjelmia, kuten Laulunlyömiä ja Seppo Hovin seurassa, Tenavatähti, Karuselli ja BumtsiBum. Hovi on tehnyt töitä monen eri musiikkityylin parissa, joista ansioistaan Jenny ja Antti Wihurin säätiö myönsi lokakuussa 2016 Seppo Hoville Elämäntyö – palkinnon.

Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen laulaja ja hänen ohjelmistonsa käsittää niin oopperaa, operettia, kansanmusiikkia kuin musikaaliakin, kuten esim. Habanera, Saarenmaan valssi, Cherbourgin sateenvarjot jne. Angelika tunnetaan erityisesti argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina, mutta myöskin suomalainen tango taipuu taidokkaasti hänen tulkitsemanaan. Angelika Klas on ollut pääosassa Turun kaupunginteatterin Tamara – musikaalissa.

Konsertti kestää 2,5 tuntia sisältäen väliajan.