Iloa ja valoa

Kirkkokonsertti
Johanna Rusanen-Kartano, sopraano
Pentti Hietanen, tenori
Jukka Nykänen, piano
Liisa Makkonen, viulu
21.4.2019 Kallion kirkko, Helsinki
La 19.10. klo 15 Lakeuden Ristin kirkko, Seinäjoki
Su 17.11. klo 15 Pyhän Laurin kirkko, Lohja

Oopperatähdet Johanna Rusanen-Kartano ja Pentti Hietanen tunnelmoivat kirkkokonsertissa, jossa kuullaan yleisön toivomia ja rakastamia musiikin helmiä, iki-ihania suosikkisäveliä vuosien varrelta.

Ohjelmisto on monipuolinen kattaus suosittuja sävelmiä suomeksi esitettyinä, mm. Oi kiitos sä Luojani armollinen, Niin kaunis on maa, Myrskyluodon Maija, Ave Maria, Niin paljon kuuluu rakkauteen, Päivä vain, Kun aika on, Olet kaikki. Johanna ja Pentti esittävät lisäksi useita duettoja esim Oi kiitos sä Luojani armollinen,  Panis Angelicus, Ystävän laulu.

Johanna Rusanen-Kartano

Johanna Rusanen-Kartanon oopperaura alkoi vuonna 1994 Kuopion oopperassa, jonka jälkeen hän on vieraillut mm Savonlinnan Oopperajuhlilla, Berliinin oopperassa sekä Kansallisoopperassa. Lisäksi hän on esiintynyt paljon eri orkestereiden solistina sekä laulanut lied-konsertteja Euroopan lisäksi myös Japanissa, Chilessä, Pohjois-Koreassa sekä Yhdysvalloissa. Johannan monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu myös kevyempää musiikkia, mm. operettia, musikaaleja, elokuvasävelmiä ja iskelmiäkin. Johanna Rusanen-Kartano on tämän hetken kysytyimpia sopraanoita niin meillä kuin maailmallakin.

Pentti Hietanen

Pentti Hietanen on yksi maamme valovoimaisimpia ja arvostetuimpia solisteja, ja laajan repertuaarinsa lisäksi hän on tunnettu loistavana tunteiden tulkitsijana. Tästä kaikesta kertovat valtava suosio konsertti- ja keikkarintamalla sekä menestyksekkäät kymmenen albumia, joista kaksi on myynyt kultaa ja yksi platinaa. Tärkeä osa laulutaiteilijan viimeaikaista historiaa ovat olleet jo kuuden vuoden yleisön rakastamat Tuliset Tenorit -konsertit.

Merkittävä kunnianosoitus pitkälle uralle oli mm. kutsu esiintyjäksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaan Presidentinlinnaan.

Pentti Hietanen juhli viime syksynä 35-vuotista taiteilijan taivaltaan.

Jukka NykänenJukka Nykänen tunnetaan loistavana pianistina ja säveltäjänä sekä RSO:n Teemalla lähetettävien konserttien ammattitaitoisena kommentaattorina. Kulttuuriministeriö huomioi Jukka Nykäsen ansioistaan Suomi-palkinnolla vuonna 2014.

 

 

 

 

Liisa Makkonen

Liisa Makkonen on toiminut Kansallisoopperan konserttimestarina monta vuotta ja on nykyisin Vaasan kaupunginorkesterin äänenjohtaja ja konserttimestari. Päätoimensa lisäksi Liisa Makkonen konsertoi myös solistina maamme konserttisaleissa.

 

 

 

 

Konserttipaikat ja lipunmyynti:

Pääsiäispäivänä su 21.4. klo 16 Kallion kirkko, Helsinki

La 19.10. klo 15  Lakeuden Ristin kirkko, Seinäjoki
Osta lippuja >

Su 17.11. klo 15 Pyhän Laurin kirkko, Lohja
Osta lippuja >

Lipun hinta: 28 € / 31 € sis. toim. maksun
Tervetuloa kirkkokonserttiin!

Kirkkokonsertti flyer