Legendat lavalla

Jaakko Ryhänen, basso
Jorma Hynninen, baritoni
Jukka Nykänen, piano

La 26.10. klo 15 Turun konserttitalo
Su 10.11. klo 15 Finlandia-talo

Jaakko Ryhänen ja Jorma Hynninen

Legendat lavalla konserttiohjelmisto kulkee suomalaisista kansanlauluista Merikannon ja musikaalisävelmien kautta oopperamaailmaan, josta ystävykset Jaakko Ryhänen ja Jorma Hynninen tulkitsevat duettoja ja aarioita. Esiintyjät kokoavat konsertin leppoisella huumorilla ja johdattavat juonnoissaan musiikin maailmaan.

”Me opettajat teimme tästä erittäin hyvän juhlaohjelman” toteaa Jaakko ja Jorma täydentää ”olemme laulutaiteilijoita joita yhdistää pitkä yhteinen historia ja kunnioitus toisen ammattitaitoa kohtaan”.

Vaikka Jaakko Ryhänen ja Jorma Hynninen ovat esiintyneet samoissa oopperaproduktioissa jo yli 50 vuotta, he eivät ole esiintyneet yhteisessä konsertissa ennen Tampere-talon konserttia 27.4.2019, jossa he lauloivat ikimuistoisesti.

Aamulehti kirjoitti konserttiarviossaan mm. seuraavasti:

Laululegendat hurjassa vireessä: Jaakko Ryhäsen muhkea basso jyrisi, Jorma Hynnisen tulkintojen syvyys toi palan kurkkuun.

Veteraanilaulajat takasivat taidoillaan vuoden hauskimman, viihdyttävimmän ja koskettavimman konserttielämyksen. Jo alku oli vauhdikas.

Laulajalegendat Jaakko Ryhänen ja Jorma Hynninen riensivät lavalle kuin nuoret varsat ja vetäisivät molempien tuntoja kuvaavan pohjalaisen kansanlaulun Hurja minoon ollu.

Kansanlaulukokoelmasta alkoi ilta, jota nautinnollisempaa, hauskempaa ja koskettavampaa ei ole pitkään aikaan tullut eteen konserteissa.

(Aamulehti / Harri Hautala)

 

Pianisti Jukka Nykänen on monipuolinen säveltäjä ja sovittaja, joka on työskennellyt mm Kansallisoopperassa, Helsingin Kaupunginteatterissa ja Svenska Teaternissa. Hän esiintyy TV:ssa Radion sinfoniaorkesterin kommentaattorina.

Jukka on ollut jo seitsemän vuotta Tuliset tenorit -orkesterin vakituinen sovittaja ja kapellimestari, jota kaikki solistit arvostavat ja kehuvat vuolaasti ja suuri yleisö ihailee.

 

Lipunmyynti konsertteihin

Finlandia-talo
Su 10.11. klo 15
Liput 42-48,5 € / Ticketmaster
Osta liput tästä >

Turun konserttitalo
La 26.10. klo 15
Liput 42 € / Lippu.fi
Osta liput tästä >