Artistit

Angelika Klas

ANGELIKA KLAS on poikkeuksellisen monipuolinen laulaja ja hänen ohjelmistonsa käsittää niin oopperaa, operettia, kansanmusiikkia kuin musikaaliakin, kuten esim. Habanera, Saarenmaan valssi, Cherbourgin sateenvarjot jne. Angelika tunnetaan erityisesti argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina, mutta myöskin suomalainen tango taipuu taidokkaasti hänen tulkitsemanaan.

www.angelikaklas.fi

Diandra

DIANDRA on yksi Suomen taitavimmista ja kysytyimmistä naisartisteista. Hänen uransa lähti huimaan nousuun Idols – laulukilpailuvoiton jälkeen vuonna 2012. Tähdet tähdet -ohjelmassa vuonna 2014 hän puolestaan tuli toiseksi heti Jari Sillanpään jälkeen ja osoitti hallitsevansa kaikki musiikin eri tyylilajit, oopperasta rockiin. Diandra aloitti viulunsoiton kuusivuotiaana ja valmistui muusikoksi Lahden Konservatoriosta 2013.

Jaakko Ryhänen

JAAKKO RYHÄNEN on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista bassoista. Kansainvälinen ura alkoi 1983 New Yorkin Metropolitanissa Kansallisoopperan vierailuesityksessä, jonka jälkeen hän on laulanut useita merkittäviä bassorooleja kaikissa maailman johtavissa oopperataloissa. Jaakko on esittänyt ja levyttänyt myös laulelma- ja viihdemusiikkia yhteistyössä pianisti-muusikko Seppo Hovin kanssa. Hänet on palkittu mm. Pro Finlandia-mitalilla ja Tampereen kaupungin kultaisella ansiomitalilla.

Johanna Försti

JOHANNA FÖRSTI on uskomattoman monipuolinen ja upeaääninen laulaja, joka aloitti musiikkiopinnot 10-vuotiaana. Hän on opiskellut musiikkia mm. Jyväskylän yliopistossa sekä Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa ja esiintyy usein soul -ja funk -kokoonpanoissa. Koko Suomi tuntee hänet Tanssii tähtien kanssa -ohjelman multitalenttina laulajana, joka sunnuntai sunnuntain jälkeen onnistuu yllättämään kuulijan musiikillisella muuntautumiskyvyllään. Förstin ensimmäinen soololevy julkaistiin vuonna 2010, ja syksyllä 2016 Johanna lauloi itsensä Tähdet tähdet-ohjelman finaaliin.

johannaforsti.com

Jukka Nykänen

JUKKA NYKÄNEN aloitti piano-opinnot Espoon musiikkiopistossa ja valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2004. Jukka Nykänen on julkaissut kaksi omaa levyä, jotka ovat saaneet loistavat arvostelut. Syksystä 2013 Jukka on ollut Yle Teemalla RSO:n konserttien kommentaattori. Opetus- ja kulttuuriminsteriö myönsi vuonna 2014 Jukka Nykäselle Suomi-palkinnon.

jukkanykanen.com

Jyrki Anttila

JYRKI ANTTILAN karisma pääsee parhaimmin esiin estradeilla ja hänen vahvaa tulkintaansa voi kuulla sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on esiintynyt monissa ooppera- ja operettirooleissa eri tuotannoissa. Jyrki Anttila on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistiksi vuodesta 1998.

www.operart.fi

Maria Lund

MARIA LUND on superlahjakas laulaja-näyttelijä joka hallitsee musiikin eri tyylilajit ja on esiintynyt uransa aikana useammissa päärooleissa, kuten Tampere-talon The Sound of Musicissa sekä Liz-musikaalissa ja West Side Storyssa Tampereen teatterissa. Maria Lund esiintyy usein jazzmuusikoiden seurassa ja hänelle myönnettiin Kullervo Linna -palkinto vuonna 2010. Hän on  julkaissut neljä albumia, joista kaksi viimeisintä olivat soolotuotantoa. Hän myös vei voiton vuonna 2008 Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa.

New York Voices

NEW YORK VOICES on maailmankuulu Grammy-palkittu lauluyhtye. New York Voices on kiertänyt maailmaa valloittaen yleisönsä kerta toisensa jälkeen elegantilla musiikillaan, täydellisellä harmoniallaan ja uskomattomilla sovituksillaan. Yhtye tuli kuuluisaksi heti ensimmäisestä nimikkolevystään New York Voices, joka ilmestyi vuonna 1989 ja sai huippuarvostelut.

newyorkvoices.com

Pentti Hietanen

PENTTI HIETANEN on taiteilija, jolta luonnistuu yhtä vakuuttavasti niin vaativat ooppera-, operetti-, ja musikaaliroolit kuin viihde- tai rockmusiikki. Pentti on kuulunut jo pitkään rakastettujen suomalaisartistien joukkoon, mistä kertoo valtava suosio konsertti- ja keikkarintamalla sekä menestyksekkäät kymmenen albumia, joista kaksi on tavoittanut kultalevyrajan ja yksi yltänyt platinalevyn velvoittamaan myyntimäärään.

www.penttihietanen.fi

Seppo Hovi

SEPPO HOVI on esiintynyt julkisuudessa nuoresta pojasta asti. Hän oli 9-vuotiaana pyytänyt isältään päästä soittotunneille ja hänelle tarjottiin viulua joka oli hänen isänsä soitin, mutta Seppo piti päänsä ilmoittaen haluavansa pianon. Siitä lähti muusikon ura, joka Sepon mukaan on taustoittanut kaikkea hänen tekemisiään. Hovi teki televisiolle musiikkiohjelmia, kuten Laulunlyömiä ja Seppo Hovin seurassa, Tenavatähti, Karuselli ja BumtsiBum. Hovi on tehnyt töitä monen eri musiikkityylin parissa, joista ansioistaan Jenny ja Antti Wihurin säätiö myönsi lokakuussa 2016 Seppo Hoville Elämäntyö – palkinnon.